WALNE ZEBRANIE STOWARZYSZENIA - kontynuacja obrad wyłoniło nowy Zarząd.

DZIĘKUJEMY za dotychczasową pracę  odchodzącemu Zarządowi pod przewodnictwem Kamili Polit. Upływająca kadencja to między innymi skrzynie z roślinami ozdobnymi na terenie PKP, świąteczne oświetlenie skwerku, coroczne wybory najpięknieszych ogródków nagradzane podczas dożynek gminnych, strona internetowa.  Konkurs na logo Stowarzyszenia przeprowadzony we współpracy z Zespołem Szkół w Rogowie. Oczekujemy nowych pomysłów i działań bo wcale nie jest łatwo namówic ludzi do pracy pro patria bono  :-)

Tak , "na gorąco" kilka słów nowej Pani Prezes:

"Stowarzyszenie Przyjaciół Rogowa jest już w naszych rękach. Oto skład Zarządu, który został wybrany spośród wszystkich obecnych "młodych i aktywnych!":

Czemu nikt więcej się nie pojawił? Mamy budżet, postawy prawne a statut skonstruowany pod organizację pożytku publicznego (po dopełnieniu kilku formalności za rok możemy się starać o 1%). Szanse mamy duże ale szkoda, że tak mało pomysłodawców pojawiło się na Walnym Zebraniu.

Konkrety:
- składka miesięczna wynosi TYLKO 1 ZŁ (12zł za cały rok)!!!
- ustalane przez nas plany zostały zatwierdzone przez uczestników zebrania;
- potrzebujemy trzy osoby do Komisji Rewizyjnej, która zajmuje się nadzorowaniem pracy Zarządu;
- biernych członków Stowarzyszenia jest DUŻO (ok. 40 os), ale tych chętnych do działania o wiele mniej; jednak składki wpływają od wszystkich
- w najbliższym czasie planujemy kolejne Walne Zebranie w celu wyboru Komisji Rewizyjnej; jutro wstawię propozycje terminów do wyboru;
- spotkania wszystkich członków Stowarzyszenia będą odbywały się co kwartał w celu podsumowania dotychczasowych działań oraz planowania przyszłych."

Pozostało jeszcze trochę formalności.

Przygotowanie podpisanych protokołów, rejestracja w odpowiednim sądzie nowo wybranbego Zarządu, głosowanie zmian do statutu. Nowe siły nowego Zarządu są w gotowości!

ŻYCZYMY WAM I SOBIE UDANEJ KADENCJI.

"Po owocach ich poznacie....."

txt - GW